Volitve se spreminjajo v cirkus in kršitev človekovih pravic dela volilnega telesa

20. Jun 2014 10:02

zaporVčerajšnje predvolilno soočenje na komercialni TV so zaznamovala vprašanja v zvezi z skorajšnjim odhodom opozicijskega voditelja v zapor ter neokusnem izrekanju političnih sokandidatov glede tega.

Za kako delikatno zadevo gre, pričajo javna opozorila nekdanjega ustavnega sodnika, sicer ostrega nasprotnika politike Janeza Janša Matevža Krivica, da bo sodba zaradi kršitve človekovih pravic slej kot prej padla in da naj Vrhovno sodišče nemudoma zadrži izvršitev kazni. Tam pa se primera otepajo, kolikor se da – neuradno sta prošnjo za izločitev vložili že dve sodnici.

“Za človekove pravice gre! Ulica sodi, sodijo volilni tekmeci ali je prvak opozicije kriv ali ni kriv, s tem pa v volilni kampanji mediji dajejo kandidatom – tekmecem možnost, da se o zadevi in obsojenem Janezu Janši izrekajo in spreminjajo volilno kampanjo v sodni tribunal …”, je nad tovrstnim dogajanjem zgrožena Tatjana Malec.

Opozarja, da bi v normalni pravni državi morala biti zadeva Patria že zdavnaj rešena, tako pa se vsakič ponovno pojavi prav ob volitvah, kar je pravilo zadnjih šestih let in štirih volitev. “Ni mogoče skriti, da z določenim namenom,” komentira blogerka.

Po njenem nastaja vtis, da pravosodje servisira politično kampanjo, ki hoče onemogočiti in uničiti tekmeca prav v času volitev.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]