Vse inšpekcije skupaj ne opravijo takega dela, kot ga bo “Lojze” v lovu na 15 tisočakov

7. Jan 2016 13:23

nagradna_igra_davcna_blagajna_fursMinilo je že skoraj teden dni od začetka lova na 15.000 evrov nagrade, ki jih bo država podelila vsako četrtletje enemu izmed državljanov, ki bo FURS-u pošiljal račune plačanih izdelkov in storitev. Koliko koristi bo od tega imela država je trenutno še nemogoče oceniti je pa gotovo, da si je vlada z omenjeno državno nagradno igro nakopala tudi množico ogorčenih državljanov, kot seveda tudi tistih, ki so v igri prepoznali enkratno priložnost za zaslužek.

Med ogorčene državljane spada tudi bloger Slovencelj, ki uvodoma zapiše: “Slovenija je ena tistih držav, kjer so politične odločitve bolj bizarne kot scenariji za resničnostne šove. Ena najnovejših domislic naših vladajočih se imenuje: “Vklopi razum, zahtevaj račun”. Za razliko od neposrečenega, nerimajočega se naziva, je vsebina tega trika pravzaprav genialna – še posebej pri nas.

Slovencelj nikdar ne uživa bolj, kot takrat ko lahko odloča o drugih, zato so tudi referendumi naš nacionalni šport. Če torej želimo v državi red, so vse kar potrebujemo, pooblastila in rahla stimulacija, da drug drugega nadziramo…nadaljevanje v blogerskem zapisu.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]