Vsi novinarji, ki jih je ubil Vladimir Putin

19. Jul 2017 07:07

Kako se vrši negativna propaganda proti Putinu je nedavno pokazal tudi predavatelj na Harvardu, Yascha Mounk. Ta je na tviterju objavil fotografijo slik novinarjev razporejenih na stolih dvorane s pripisom: To so novinarji, ki so bili kritični do Putina in umrli v sumljivih okoliščinah.

Mounk je kasneje sicer med drugim priznal, da vsi novinarji na fotografiji niso umrli za časa Putinove vladavine. Na fotografiji so nekateri namreč prepoznali celo novinarje, ki so umrli za časa Sovjetske Zveze.

No, ljudje so hitro ugotovili, da so bili nekateri novinarji na fotografiji ubiti preden je Putin sploh postal predsednik. V Rusiji je bilo od leta 1992 ubitih čez 80 novinarjev, večina v primerih povezanih s kriminalom in korupcijo. Več jih je bilo ubitih za časa Jelcina, kot za Putina, pri čemer je bil Jelcin na oblasti 8 let. Seveda ni dokazov, da bi eden ali drugi predsednik, ali Medvedjev v svojem času na oblasti, dal ubiti kateregakoli novinarja. Putinu se to pač pripisuje, ker je priročno za propagando, med drugim zapiše Sašo Ornik Jin.

V njegovem blogerskem zapisu najdete tudi grafični prikaz ubitih novinarjev v Rusiji od leta 1992 naprej.

flos-polsi-2017

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]