“Vsi smo pasjeborci”

14. Jun 2016 13:23

Slovenska tiskovna agencija je 11.6.2016 poročala, da je na pobudo društva Ustavimo pasje boje začela veljati novela kazenskega zakonika, ki zvišuje kazni za surovo ravnanje z živalmi in trajno pohabitev živali. Kot kaznivo dejanje določa tudi organizacijo bojev živali in vzrejo živali za boje, za kar je zagrožena kazen do treh let zapora.

Veliko ljudi nasprotuje surovemu ravnanju z živalmi oziroma dejanjem kot so pasji boji.  Toda to, kar se dogaja tem ubogim psom, ni nič bolj narobe kot to, kar delamo vsem živalim, ki jih uporabljamo za hrano (ali katerekoli druge namene), opozarja Vegan.

Ljudje večinoma razumejo izraz “mučitelj živali” tako ohlapno, da mislijo, da je mučitelj le tisti, ki se sadistično izživlja nad živaljo. Mučitelj je seveda vsakdo, ki zadaja trpljenje in smrt živalim brez kakršnegakoli utemeljenega razloga. In enako kot je sadizem neutemeljen razlog, je tudi gurmanstvo. Ljudje namreč ne rabimo jesti živil živalskega izvora, da bi bili optimalno zdravi, dodaja bloger.

 

Oznake: , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]