Z imenovanjem za Evropskega komisarja se domača politika lahko znebi Karla Erjavca

2. Avg 2014 08:12

foto439Na slovenskem seznamu za evropskega komisarja so se znašla tri politična imena – odhajajoča premierka Alenka Bratušek, evroposlanka SD Tanja Fajon in predsednik DeSUS Karel Erjavec.

Bivši poslanec Marko Pavlišič meni, da med kandidatkama in kandidati ni velike razlike glede njihovega dela v Bruslju. Je pa hudo velika razlika, kaj bi imenovanje pomenilo v internem slovenskem političnem prostoru.

Za Alenko Bratušek meni, da si mesta evropske komisarke ne zasluži, saj je v zadnjem letu vladavine doživela precej “klofut”, ter se na koncu komaj uvrstila v državni zbor.

O Tanji Fajon ima Pavlišič nekoliko boljše mnenje, moti pa ga, da bi ob njenem imenovanju na komisarsko mesto evropski poslanec postal Igor Lukšič.

Z notranjepolitičnih vidikov je najbolje, da komisar postane Karel Erjavec. Gre za izkušenega politika, ki deluje odlično za interes sebe in svoje stranke, s tem pa zaviralno za Slovenijo. Z njegovim odhodom bi bil DeSUS obglavljen, kar bi lahko pomenil zaton te stranke, ki brani zgolj interese ozke družbene skupine ljudi na račun vseh ostalih.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]