Katere politične stranke podpirajo podelitev azila žvižgačem kot so Snowden, Assange in Manning?

8. Jul 2014 13:23

snowden_assange_manningPredvolilni čas je idealna priložnost za postavljanje vprašanj strankarskim veljakom, ki praviloma med mandatom le ta bolj ali manj spretno ignorirajo, sedaj pa seveda v luči nabiranja glasov morajo odgovarjati na vsa prijetna in neprijetna vprašanja.

Nedavno je bilo tako političnim strankam postavljeno vprašanje, ali bi podelile azil Edwardu Snowdnu in Julianu Assangeu.

Odgovori so bili zanimivi, piše Sašo Ornik Jin, ki v nadaljevanju razmišlja, da se s tem vprašanjem dotikamo dveh pomembnih tem samostojne slovenske države. Ena je vključenost v mednarodne integracije in zavezništva, predvsem z ZDA, druga je odnos do ljudi, ki prestopajo meje, da bi ljudem razkrili prikrito resničnost za fasado državne varnosti.

Z Snowdnom, Assangeom, Manningom, smo dobili vpogled v večkrat strašljivo ozadje delovanja največje globalne sile in posledično smo lahko začeli razmišljati tudi o tem, kako države delujejo bližje domu. Če informacije namreč zbirajo Američani, jih skoraj zagotovo tudi drugi.

Najbolj odločno sta se za podelitev azila izrazili Piratska stranka in Združena levica, še poroča bloger.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]