Zakaj birokrati OZN vse bolj previdno opletajo z jeziki, ko govorijo o Trumpu?

31. Jan 2017 13:23

Donald Trump postaja trn v peti čedalje več državam in organizacijam. Mnogi so namreč verjeli, da so bile njegove predvolilne obljube v večini zgolj politična igra v boju za predsedniški stolček. A kakor kažejo prvi dnevi njegovega predsednikovanja, je očitno z vsem mislil resno.

Tako se je Donald Trump zgodil tudi OZN-u in njihovemu boju proti globalnemu segrevanju.

Kot piše avtor bloga Kavarna Hayek, je predsednik najmočnejše države na svetu jasno povedal, da so zanj podnebne spremembe larifari. In da si ne bo pustil ukazovati nikomur, niti OZN, saj je zanj Amerika na prvem mestu. Seveda je v palači na vzhodni strani Manhattna ob reki East River zavladal preplah.

Ne zato, ker bi bilo uslužbencem kaj mar za svet, ampak zato, ker utegnejo izgubiti dobro plačane službe in vrsto privilegijev (tudi mednarodno imuniteto). To se utegne zgoditi, če bo Trump privil pipico, s katero ZDA financirajo OZN. Meni namreč, da je OZN preveč birokratska in da je delež, ki ga ZDA namenijo OZN, prevelik. Zato tudi taka previdnost v izjavah visokih predstavnikov OZN, ko gre za komentiranje Trumpovih ukrepov.

V nadaljevanju bloger navede še podrobne podatke, koliko OZN dobi od ameriških davkoplačevalcev.

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]