Zakaj CSD Velenje ni ukrepal že takrat, ko se je gospa z dvema otrokoma zatekla v varno hišo?

13. Apr 2016 07:37

“Tudi sama sem strokovna delavka na področju socialnega varstva z opravljenim strokovnim izpitom že več kot 15 let. Pri svojem delu z uporabniki se moram pogosto obračati tudi na različne CSD za zadeve, ki presegajo okvirje našega dela in sicer nudenja storitve osebne asistence. Naše izkušnje za njihovo pripravljenost iskanja rešitev uporabnika, so zelo slabe. Ne bi bilo pošteno reči, da to drži za vse in da ni moč najti pri reševanju težjih družinskih problemov, tudi svetlo izjemo.

Praviloma pa se srečujemo s socialnimi delavkami, ki jim moramo najprej razložiti naše delo, nato pa jim sugerirati tudi vrsto pomoči, ki so jo one po svoji uradni dolžnosti dolžne nuditi uporabnikom oz. družini. Do tu bi bilo še vse v redu, če ne bi bil običajen odziv, da ne morejo več kot to kar zakonodaja predpisuje, da to ni v njihovi pristojnosti in te napotijo na drugo institucijo. V praksi pa se izvaja zgolj administrativni, birokratski del…”

Tako uvodoma zapiše Elena Pečarič, ki se je v tokratnem zapisu lotila tragičnega primera dečkov o katerih usodi se je v zadnjem času prelilo veliko črnila.

Med drugim se Pečaričeva tudi sprašuje, zakaj CSD Velenje, ki je že dolgo let spremljal to družino ni ukrepati že takrat, ko se je gospa z dvema otrokoma zatekla v varno hišo pred nasilnim možem…

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]