Zakaj terorizem v Nemčiji, ko pa je tako gostoljubna do beguncev? Kako je s Slovenci muslimanske veroizpovedi?

27. Jul 2016 07:07

Po tem, ko so se v Nemčiji začeli vrstiti napadi, katerih izvršitelji so najpogosteje bodisi še ne popolnoma integrirani migranti, bodisi že integrirani priseljenci muslimanske veroizpovedi, si nekateri zastavljajo vprašanje zakaj Nemčija, ko pa je to vendar država, ki je najbolj gostoljubna do beguncev?

Žiga Turk meni, da je takšno vprašanje popolnoma napačno.

Podmena v ozadju vprašanja je, da islamisti napadajo države zato, ker niso gostoljubne. Ker prišlekov ne sprejemajo. Terorizirajo, da bi se maščevali za ksenofobijo domorodcev. Za napade naj bi bili krivi tisti, ki niso bili dovolj gostoljubni, ki se drznijo podvomiti v prevladujočo doktrino gostoljubja. Ker je treba ljudem povedati, da se bomo napadom izognili edino tako, da bomo migrante sprejemali odprtih rok. Čim več, tem bolje.

Neprijetna resnica je, da več kot je muslimanov, večja je nevarnost terorizma. Napadi so tam, kjer so velike koncentracije muslimanov iz okolij brez sekularne tradicije. 

Prednost Nemčije pred Francijo je doslej bila, da so njihovi muslimani pretežno prihajali iz za silo sekularne Turčije. V Franciji in Belgiji pa prevladujejo Arabci brez domače sekularne izkušnje.

Po mnenju Turka imamo v Sloveniji srečo, da so naši sodržavljani muslimanske veroizpovedi še bolj sekularizirani kot turški. Kje kljub temu lahko nastane problem in kaj o odnosu Zahoda z Orientom pravi zgodovina, v nadaljevanju zapisa.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]