Zakaj toliko fotografov?

12. Sep 2009 19:08

Pred časom me je stvar že zintrigirala, da sem naredil osnutek zapisa, a se nisem odločil za objavo. Gre za to, da mi nikakor ni bilo jasno, od kod tolikšno število fotografov z nevemkakšnimi mašinami na raznih psevdodogodkih, kot so razne konference članov raznih organov?

Ekipa npr. ducata ali dveh foto(reporterjev)grafov se mora sredi dneva spraviti na določeno lokacijo, tam zapraviti kar nekaj časa, kar vse za sabo vleče določeno ekonomsko računico, potem pa več večjih oz. t.i. glavnih slovenskih medijev objavi fotko istega avtorja. Velikokrat se v njih pojavljajo tudi stare fotke. WTF?!

O tem sem na izobraževalni delavnici

pred kratkim vprašal Jureta Eržena, ki pravi, da gre z Dela “na svoje”. Razloge je pripisoval večjemu številu medijev, delno pa se je strinjal z mano, da gre za t.i. frike. Zaradi gneče je tako precej težje iskati dobre položaje za dobre fotke, prav tako pa se dogaja, da se “enooki” med sabo ne poznajo tako kot so se včasih. Kot eno od teorij za fotoobjektivne šopke sem na koncu navrgel, da si organizatorji psevdo-dogodkov morda kar sami organizirajo gručico fotografov …

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]