Zamenjava državljanstva: “Slovenije ne morem več tolerirati v vsem, kar mi meče pod noge”

14. Nov 2013 13:31

V zadnjih letih se iz Slovenije seli čedalje več ljudi. Razloge za to gre iskati tako v pomanjkanju delovnih mest kot tudi v drugih faktorjih, ki vplivajo na kvaliteto življenja. Očitno pa se vse več migrantov poigrava tudi z mislijo o zamenjavi državljanstva.

Tako je nedolgo nazaj veliko prahu dvignila napoved vlade o ukinitvi posebne dohodninske olajšave za delavce migrante zaradi katere je veliko slovenskih državljanov, predvsem tistih, ki so si delo poiskali v sosednji Avstriji, zaradi sile razmer napovedalo zamenjavo državljanstva.

Podobno namero v tokratnem zapisu opisuje tudi avtor bloga Moji utrinki navdiha katerega, kot piše, v Sloveniji očitno ne jemljejo več resno. Prav tako pa tudi sam ne more Slovenije več tolerati v vsem, kar mu meče pod noge. Zato se je odločil obiskati Urad za pridobitev nemškega državljanstva. Kot dodaja je izredno utrujajoče in težko biti slovenski državljan. Vseskozi se je potrebno boriti pred vsemi mogočimi novotarijami, pa naj si bo to od davčnih, administrativnih, gradbenih, prometnih in drugih zahtev ter pogruntavščin, ki poslabšujejo kvaliteto življenja.

Oznake: , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]