Zarote, nakar še Yugo-spomeniki

28. Jan 2014 14:42

milena_spomenikiNa vsake toliko časa medije preplavijo zapisi o teorijah zarote. Gre za razlage, ki uradno verzijo nekega dogodka postavljajo na laž in jo z novimi ali drugačnimi dokazi prikazujejo kot manipulacijo ali celo prikrito delovanje povsem določenih oseb ali organizacij. Veliko skepse še zmeraj povzroča teroristični napad 11. septembra 2001, ogromno pravljic se je že napletlo okoli lažnega Tita, smrti princese Diane, Atentata na Johna Kennedyja.

Osebno že od nekdaj dvomim v ameriški pristanek na Luni. Vedno več jih je, ki trdijo, da so Američani zgodbo, ki je obšla svet in ljudem jemala sapo, 21. julija 1969 posneli v studiu. Če je Apollo 11 skupaj s poveljnikom odprave Neilom Armstrongom res pristal na Luni, in to daljnega leta 1969, si – po neki zdravi kmečki logiki – predstavljam, da bi morali danes, ko se piše leto 2014 in je razvoj znanosti skokovit in neulovljiv, že vsakodnevno potovati na Luno podobno kot potujemo v Avstralijo ali na Havaje. V 45 letih pa, kar vemo za Apollo, o množičnih potovanjih v vesolje ni ne duha, ne sluha.

Pod Alpami še zmeraj buri duhove atentat na politika Ivana Krambergerja in mnogi ne verjamejo, da ga je ubil nek pijanček s tresočo roko.

Daljnega leta 2008, je Mrkaić v Financah zapisal, citiram:” Upam, dragi mencingerjanci, da se vam je ležanje v postelji s tajkuni vsaj finančno izplačalo, kajti vi ste tisti, na katere bodo kazali s prstom, ko bo treba položiti račune za to, da ‘trpeči narod’ od tajkunskih uspehov v vojni proti tujcem nima prav nič, nekateri posamezniki pa so obogateli čez vse mere dobrega okusa.” …več (piše Milena Miklavčič)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]