Zdravniki so razredni sovražniki

28. Mar 2014 07:08

zdravniki_razredni_sovraznikiZdravstvo, kateremu grozi kolaps sistema, je ta čas vroča medijska tema v Sloveniji. Zanimivo, a ravno, ko so zdravniške organizacije s skupnim nastopom opozorile na glavne težave sesuvajočega se sistema ter s prstom pokazale na vlado, so v osrednjem Dnevniku nacionalne TV doživeli pravi medijski protinapad s poročilom o “korupcijskih tveganjih” pri popoldanskem delu zdravnikov.

Ob številki 158 milijonov evrov, ki naj bi jih v devetih letih ob redni službi zaslužili zdravniki, so le redki spregledali spin, ki spušča meglo na odgovorne za razpadanje koncepta javnega zdravstva, čeprav omenjena vsota predstavlja le dobrega pol odstotka vseh izdatkov za zdravstvo v Sloveniji.

Glavni problem je po mnenju Pavla v tem, da je zdravstvo zbirokratizirano, zmonopolizirano, nekvalitetno, predrago in slabo socialistično organizirano. Zdravstvo označuje kot glavni kolhoz v Sloveniji, glavno kravo molznico:  “Kdo še danes hodi v frizerske kolhoze, da se ostriže? Kdo še danes hodi v gostinske kolhoze, da si privošči dobro malico ali kosilo? Smo pa dolžni hoditi v medicinski kolhoz, kjer 1 resno dela, 10 se jih šlepa, nobeden za nič ni osebno odgovoren, mi davkoplačevalci pa smo PRISILJENI to preobilno plačevati, tako kot kolhozno-mafijske banke.”

(v DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo, kaj je rešitev za slovenski zdravstveni sistem)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]