Ženska kot cunja za brisanje politične umazanije

18. Apr 2017 09:13

Štiri ženske, štiri popolnoma različna merila. Dobro, ena ni ženska, je otrok ženskega spola. Ampak saj se razumemo, štiri osebe ženskega spola: Asma al Asad, Elizabeta II, Bana Alabed in Melanija Trump.

Melanija Trump je od britanskega časnika Daily Mail prejela tri milijone dolarjev. Napisali so namreč, da bi slovenske rodne grude hči utegnila biti dama »dvomljivega slovesa«. Takšne besede so res huda »duševna bolečina«.

Z Asmo al Asad, še eno lepotico, ki je krasila strani revije Vogue, je drugače. Dobila je nekakšen ultimat. Ne sme podpirati svojega moža Bašarja al Asada, sicer ji grozi možnost, da bi ji odvzeli državljanstvo, rojena je bila namreč v Veliki Britaniji.

Na drugi strani imamo Elizabeto II, ki je tako fine sorte, da ji mora služabnica, najeta posebej za to opravilo, razhoditi nove čevlje, da se tetka ne bi ožulila. Ona ne bo nikoli izgubila državljanstva, čeprav je ona in njena žlahta do vratu v krvi.

Za konec imamo deklico po imenu Bana Alebed, ki je vojna poročevalna pri komaj sedmih letih. Bana je napisala knjigo o svojih doživetjih sirske vojne, ki se slučajno ujemajo s tem, da je Asma al Asad zlobna kraljica v pravljici, Elizabeta II pa tista dobra. Več je zapisala Zdravo, Slovenija! 

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]