R.I.P. Simobil: Nekoč je živela blagovna znamka (dokler je niso ubili)

18. Apr 2017 07:07

Usoda, ki je doletela že Mobitel, ko ga je pred leti prevzel Telekom Slovenije in kmalu za tem ukinil blagovno znamko Mobitel, je doletela še drugo največjo slovensko blagovno znamko v mobilni telefoniji – Si.mobil. Telekom Austria, ki je lastnik Si.mobila, je namreč vse skupaj združil pod blagovno znamko A1, ki jo uporablja že v Avstriji.

In, če je pred leti ob prevzemu Mobitela s strani Telekoma Slovenije in ukinitvi blagovne znamke precej završalo, pa je tokrat vse precej bolj tiho.

Nihče se ne pritožuje, da so Avstrijci ubili znamko, ki smo si jo izmislili Slovenci in vanjo tudi precej vložili. Tako v času, ko je bil Simobil še precej slovenski, kot tudi pozneje, ko so ga že kupili Avstrijci. Nobenega ogorčenega pisma, nobene marketinške analize o posledicah ukinitve blagovne znamke.

Ali smo do tega tokrat hladni zato, ker nas je zgodba z Mobitelom naučila, da so blagovne znamke sicer minljive kot logotipi na trgu in v oglasih, da pa lahko še naprej živijo v naši zavesti?… nadaljevanje na blogu KaKa – Kako komuniciramo?

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]