Ženske, oglasite se!

8. Mar 2018 13:48

»Izračunali so, da bo trajalo 200 let, če se bomo za enakopravnost žensk borili v tem tempu. Narediti moramo nekaj radikalnega. Podpiram kvote, čeprav so se mi je včasih zdelo ponižujoče, ampak nočem tako dolgo čakati,« je na dogodku o ženskem vodenju Posvetilo ljubezni dejala dr. Danica Purg, dekanja in direktorica IEDC-Poslovne šole Bled.

»Pomembno je, da govorimo o neenakopravnosti med spoloma, ki še vedno obstaja. Veliko žensk misli, da jim ne more uspeti in da je njihovo mesto doma. Morda to slišijo od kolegov, ali pa gre le za glas v njihovih glavah. To morajo preslišati. Vsak mora prevzeti odgovornost zase. Nisem nora feministka, želim pa spodbuditi ženske, da se oglasijo,« je na okrogli mizi, ki jo je ob dnevu žena organizirala IEDC-Poslovna šola Bled, energično povedala Melanie Seier Larsen, partnerica in direktorica v svetovalnem podjetju The Boston Consulting Group, ki je med partnerji BCG tudi prva ženska iz srednje in vzhodne Evrope, ki zaseda tako visok položaj ter hkrati prva Slovenka med 1200 globalnimi partnerji.

Svoje izkušnje in ideje so na okrogli mizi delile še štiri izjemne ženske. Po besedah predsednice združenja Leading Women of Africa iz Južnoafriške republike Madelein Mkunu morajo ženske stopiti skupaj v boju za enakopravnost. Prav tako je pomen povezovanja žensk izpostavila slovenska podjetnica Mojca Lah, tudi nekdanja predsednica Mednarodnega združenja žensk Ljubljana (SILA). Uspešna slovenska dirigentka Živa Ploj Peršuh, ki redno sodeluje s SNG Opera in balet Ljubljana, pa je spomnila, da ženske marsikdo še vedno težko sprejema na vodilnih položajih, piše Janez Platiše.

Oznake: ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]