Zgube in zgubaška onegavljenja

25. Apr 2016 07:37

Znani psihoanalitik, za nekatere celo zelo sporen – Roman Vodeb, se je ponovno razpisal o slovenskih feministkah. Le-te so se zbrale na Filozofski fakulteti, ob obletnici smrti ene najbolj znanih feministk, Francozinje Simone de Beauvoir.

Vodeb ob tem dogodku zapiše, da je feministična ideologija smrtonosna, saj precej ponesrečeno vpliva na družbo, v kateri živimo. Hkrati pa – po njegovem mnenju- uspešno pere možgane mladim rodovom naslednic, ki v enoumju pozabijo na kritično razmišljanje. Za Beauvoirjevo pa trdi nekaj, česar se v šoli nismo učili: da je bila militantna lezbijka, ki se je zavzemala celo za legalizacijo pedofilije, o materinstvu je govorila kot o suženjstvu, s partnerjem Jean-Paula Sartrom pa sta sodelovala v orgijah, v katerih je ona zase zadržala polovico študentk, polovico pa jih je prepustila njemu, zaradi česar so ju starši deklet tudi sodno preganjali. Romana Vodeba je ob čaščenju takšnih izrojenih malikih strah tudi tega, ker sedanje slovenske feministke z neverjetno lahkoto gradijo novodobno družbeno grozoto imenovano teorijo spola.

Za uvod v današnje razmišljanje sem si, bolj hote kot nehote, privoščila nekaj iztočnic o povsem neproduktivnem seksu, ki bojda kroji slovensko zakulisje, o njem pa se v zelo konservativnih, malodane mračnjaških slovenskih krogih, žal, redkokdaj govori.

Vseeno pa se v nadaljevanju raje osredotočim na druga zgubaška onegavljenja … več (piše Milena Miklavčič)

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]