Žiga Turk: morda bo levica zadeve popolnoma zavozila in se v Sloveniji prej ali slej zgodi madžarski scenarij

27. Jun 2014 14:52

ziga_turk_wiki“Bivše socialistične države in zdaj članice NATA in EU (Poljska, Češka, Slovaška, Madžarska, Romunija, Bolgarija, Litva, Latvija, Estonija in Hrvaška) so v Varšavi praznovale petindvajsetletnico letnico volilne zmage opozicijske Solidarnosti, petindvajsetletnico zloma komunizma v vzhodni Evropi, zmago demokracije v teh državah in zmago Zahoda v hladni vojni.

Edina država, ki je za mizo z ameriškim predsednikom Obamo manjkala, je bila Slovenija. Predsednik Pahor je namreč imel pomembnejše opravke v Bosni. V Varšavi so sprejeli Varšavsko deklaracijo o svobodi, ki pove nekaj podobnega, kot majniška deklaracija. Slednjo je del slovenske civilne družbe sprejel ob 25. obletnici druge majniške deklaracije, establišment pa napadel.

Slovenija, torej njen večinsko levi estabišment, ne zmore niti za mednarodno okolje hlinjenega praznovanja zmage demokracije nad totalitarizmom.

Tako uvodoma zapiše dr. Žiga Turk, ki v tokratnem zapisu s tremi ilustracijami ponazarja slovensko tranzicijo in zakaj le ta pri nas ni uspela. Kot med drugim dodaja bo morda levica zadeve popolnoma zavozila in se v Sloveniji prej ali slej zgodi madžarski scenarij, torej prepričljiva zmaga demokratičnih strank. Alternativa je torej, da pomladna gibanja odrastejo v stranke. (foto: wikipedia)

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]