Policija tudi nad bivšega ministra Žigo Turka: želijo mu pregledati e-pošto

6. Nov 2013 08:26

Potem ko je zaradi domnevnega sovražnega govora Nacionalni preiskovalni urad zaslišal nekaj uglednih javnomnenjskih voditeljev desnice, so sedaj sprožili predkazenski postopek tudi proti bivšemu šolsko-športno-kulturnemu ministru dr. Žigi Turku; Sumijo ga nepravilnosti pri dodeljevanju koncesij v visokem šolstvu.

Od njega so zahtevali dovoljenje za vpogled v njegovo osebno e-pošto, ki jo že imajo zapečateno na CD nosilcu, a se je dr. Turk odločil, da tega  ne dovoli na način, kot ga predlaga policija, ki želi trajen vpogled v njegovo celotno korespondenco.

Meni, da gre za nesorazmeren poseg v ustavno pravico tajnosti komuniciranja; ne njegovo, ampak predvsem od vseh tistih, ki so kadarkoli komunicirali z ministrom. Glede na vse skupaj močno sumi, da je v ozadju zaščita monopola levičarske FDV pri vzgoji bodočih družbeno-političnih delavcev (novinarjev, sociologov …).

“Se pač ne strinjamo. Samo za nedemokratične režime pa je značilno, da je ne-strinjati-se kaznivo; da se politične odločitve skušajo procesirati kot kazniva dejanja in da se represivni aparat države zlorablja za politično obračunavanje z nekdanjimi političnimi nasprotniki.”

V nadaljevanju zapisa podrobno obrazloži celotno zadevo in argumentira svoje stališče. (foto: wikipedia)

Oznake:, , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]