Rušenje koč v Bohinju: le kje imajo srce inšpektor in policisti

6. Nov 2013 09:23

Začelo se je pred meseci, ko so na planini Voje v Triglavskem narodnem parku porušili 40. let staro počitniško hišico. In medtem ko je veliko slovenskim veljakom uspelo na takšen ali drugačen način legalizirati svoje mogočne objekte je na vrsto za rušenje ponovno prišel “navaden” državljan. Temu hiške, v kateri živi že 30 let, kljub dolgoletnim prizadevanjem, ni uspelo legalizirati.

Rafael Zupančič se ob tem sprašuje kje imajo srce inšpektor in policisti, ki morajo opravljati v njegovem imenu in imenu RS umazano delo institucionalnega nasilja nad občani? Meni, da je to še ena od sramot svobodne demokratične države Slovenije, ki so ji postali državljani odveč. Skrbi tudi dejstvo, da niso bili sposobni upoštevati specifičnih okoliščin in prisluhniti zdravemu človeškemu razumu.

Porušiti objekt, ki je za lastnika življenjskega pomena in iz njega narediti brezdomca je nečloveško in do skrajnosti pokvarjeno, popolnoma asocialno. Glede na to, da so g. Kuzmiču dodelili objekt pred 30 leti, torej v državi za katero pravijo, da je bila nepravna in totalitarna, se človek lahko samo vpraša kam smo res zavozili vse skupaj, še med drugim piše bloger.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]