Zlatko Šabič: seznam Act tank ni preludij v oblikovanje tehnične vlade

9. Dec 2014 08:37

cerar_pahor_brglez_slovenija“V nedeljo zgodaj zjutraj me pričaka elektronska pošta novinarke, ki me obvesti o tem, da sem se na Požareportu znašel na seznamu za “tehnično vlado”, ki naj bi baje nadomestila vlado Mira Cerarja. Temu je čez dan in v ponedeljek sledilo še nekaj poizvedovanj in očitkov…” v svoji obrazložitvi omenjene zadeve začenja dr. Zlatko Šabič, eden izmed ljudi, ki so se znašli na seznamu Act tank in naj bi pomenil tudi seznam za novo tehnično vlado.

Najbolj se je začudil, da so se praktično vsi ob članku v Požareportu osredotočili zgolj  na besedi ‘tehnična vlada’, spregledali pa, da sam avtor članka pristavi še, da naj bi imeli tak namen ‘vsaj nekateri med njimi’.

Šabič tudi zatrjuje, da namen seznama ne razume kot oblikovanje tehnične vlade temveč le skupine intelektualcev z različnimi pogledi na razvoj slovenije, ki bi predstavljali nekakšen slovenski think-tank. Meni namreč, da Slovenija potrebuje dober think-tank ali primerljivo institucijo.

V nadaljevanju zapisa Šabič, ki je tudi posredno vplival na to, da je omenjeni seznam nastal, obrazloži celotno zgodbo okrog nastajanja seznama in s kakšnim namenom je nastala omenjena skupina. (foto: Facebook SMC)

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]