Obisk Pahorja pri Putinu: “Slovenska zunanja politika skuša sedeti na dveh stolih”

12. Feb 2017 08:08

Obisk predsednika Slovenije Boruta Pahorja pri ruskem predsedniku Vladimirju Putinu je minil v luči medsebojne izmenjave lepih besed ter sklenitve nekaj donosnih pogodb za slovenska podjetja. Je pa obisk pokazal tudi nekaj drugega.

Kot meni Sašo Ornik Jin je postalo očitno, da želi slovenska zunanja politika sedeti na dveh stolih.

Med drugim zapiše, da je obisk predsednika Pahorja in njegove delegacije v Rusiji pokazal, kako deluje slovenska zunanja politika in kakšen karakter ima.

Ni moglo ostati neopaženo, da je Pahor v Moskvo potoval preko Berlina in njegov naslednji obisk velja Kijevu. Očitno deluje kot kurir. Težko verjetno, da bi šlo za samostojno slovensko potezo. To nam pove, da Slovenija vendarle je del večjih povezav in deluje v njihovem interesu, pri tem pa skuša najti nekaj prostora tudi za svoje interese.

Neopaženo ni ostalo niti pošiljanje slovenskih vojakov v Latvijo, kjer bi se naj skupaj z drugimi zavezniki zoperstavljali ruskim grožnjam. Ki jih sicer ni, a komu mar resnica. Slovenija je v tem primeru poslušna država, ki v imenu ‘odgovornosti’ pomaga krepiti pritisk na Rusko federacijo. Podobno kot v primeru sankcij…

To mlačno, morebiti celo dvolično politiko, najbolje kaže želja po srečanju Putina in Trumpa v Sloveniji… nadaljevanje na blogu.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]