Jože P. Damijan: če Gašperšič ne bi “zamočil” in forsiral, bi lahko dodatno izgradili še en drugi tir

14. Dec 2016 13:23

Projekt drugi tir je finančno prenapihnjen kar je vlada skušala, tudi z naročenimi in dragimi “revizijami”, vseskozi prikriti pred javnostjo. To so opozarjali mnogi, ki so zadnje tedne spremljali vladne manevre okrog tega projekta s katerimi so na koncu razkrinkali kar sami.

Tudi dr. Jože P. Damijan je vseskozi opozarjal na velike nepravilnosti in neumnosti vlade. V tokratnem zapisu pa predstavlja nekatere nove izračune na podlagi spremenjenih dejstev.

Plastično pokažem, zakaj nas bosta “davek na neumnost” (namerno neuspešna prijava na razpis za kohezijska sredstva februarja 2015, kjer smo izgubili okrog 300 mio € sredstev za gradnjo drugega tira) in “davek na naivnost” (prepustitev financiranja gradnje drugega tira zasebnemu kapitalu) stala dodatnih 1,340 mio € oziroma natanko za še en drugi tir po sedanji vrednosti.

Drugače rečeno, če minister Gašperšič leta 2015 ne bi “zamočil” CEF razpisa in če ne bi forsiral javno-zasebnega partnerstva kot načina financiranja drugega tira, bi lahko dodatno izgradili še en drugi tir oziroma privarčevali 1.34 milijarde €!!!

Izračune najdete na Damijanovem blogu.

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]