Države ne zanima, kam gre naše gradbeništvo. Važna je najnižja cena.

16. Maj 2017 08:37

Gradbeništvo je v času gospodarske krize doživelo največje pretrese. V Sloveniji je propadlo mnogo do takrat paradnih konjev gradbene panoge. Sedaj, ko pa je krize konec, pa se zdi, da tudi država ne pomaga pri okrevanju panoge, saj je investicije oklestila na minimum.

O tem tokrat v prispevku na blogu KaKa komunikacije:

Dinamika gradbene panoge je praviloma pokazatelj, v kako zdravi koži je država. Kazalec trendov uspešnosti države. Če ni naložb, ni rasti. Če ni rasti, ni napredka.

Vsak zastoj ali celo zmanjšanje gradbene dejavnosti bi nas morala upravičeno skrbeti, saj imata pomemben vpliv na nacionalni BDP, s tem pa tudi na naše blagostanje in kakovost življenja.Slovenskim gradbenikom ni lahko. Trg je majhen, zasebnih investitorjev ni veliko. Država je investicije oklestila na nesprejemljiv minimum, pri tem pa tudi nima strategije, ki bi jo človek vzel v roke in razumel, kam želimo kot družba v tej panogi priti.Zaradi afer iz preteklosti, ko je pohlepna elita našega gradbeništva — kralji in kraljice, baroni in baronice — v želji po osebnem bogatenju, bogatenju svojih prijateljev in kupovanju vpliva spravila na kolena najprej svoja podjetja, potem pa še celotno panogo, je njen ugled zgrmel v prepad… nadaljevanje na blogu.
Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]