EU v Kongu pobila že preko 6 milijonov ljudi – za tvoj mobilnik, tv, pc, fotoaparat…

26. Apr 2017 13:23

Kongo je najbogatejša država sveta z nahajališči naravnih surovin, od zlata, diamantov, tantala, koltana, kobalta, bakra, srebra, cinka, mangana, kositra, urana, oziroma vseh mineralov, ki so vitalno potrebni za izdelovanje visoke tehnologije, od računalnikov, telefonov, fotoaparatov, televizij, gospodinjskih aparatov, avtomobilov, itd..

Še posebej so v Kongu s strani zahoda okupirana nahajališča koltana, ki znašajo kar 80% celotne svetovne proizvodnje koltana, zelo pomembnega za izdelavo različnih elektronskih naprav.

In tu se skriva odgovor na vprašanje, zakaj se Afrika, ta čudovita celina stvaritve človeštva, prepolna naravnih bogastev, na račun katerih bi lahko tam živeči že zdavnaj živeli najvišji nadstandard proti katerokoli državi Zahoda in sveta, že 10 letja utaplja v vojnah, krvoločnih genocidih, po Hitlerju največjih morijah človeštva?

Zaradi materialističnega pohlepa Zahoda, pohlepa EU, pohlepa ZDA, katerim nič svetega, ko je treba grabiti naravne surovine po Afriki, odgovarja bloger Don Marko M, ki v tokratnem zapisu razodeva žalostno realnost Konga in Afrike.

Oznake: , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]