Iz vrtine Petrolovega Geoterma uhaja nevaren plin

27. Feb 2015 14:52

plinNekateri zaposleni v Petrolovem Geotermu zatrjujejo, da je to podjetje pred devetimi leti v vrtino Pt-95 v Čentibi (kraj Zatak) zakopalo več tisoč kilogramov strupenih kemikalij. Primer že intenzivno preiskuje soboški policisti, ki so včeraj na teren že poslali preiskovalce in okoljske inšpektorje, pišejo na blogu Alpe Adria Green.

Zakop strupenik kemikalij, ki so bile posledice globinskih izkopov in tudi že motode hidravličnega lomljenja materialov globoko pod površjem zemlje, naj bi ukazal takratni direktor družbe Cveto Žalik, ki pa očitke zanika oziroma se, kot pravi, tistih časov ne spominja.

Na obtožbe o uhajanju nevarnega plina iz vrtine v Čentibi se je odzvalo odgovorno podjetje Petrol Geoterm: “Danes prijavljeno domnevno uhajanje plina na lokaciji vrtine Pt-95 smo že preverili v prisotnosti policije in podjetja Nafta Varovanje, ki je pooblaščena za izvajanje meritev. Naredili so dve meritvi (ob 9.10 in 11.05 uri) in obakrat ugotovili, da ni nobene prisotnosti plina”, zatrjujejo v podjetju in namigujejo, da bi lahko bile nekatere stvari celo nameščene.

Več podrobnosti si lahko preberete in pogledate v zapisu.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]