Kaj narediti, če ste na bankomatu pozabili dvignjen denar

5. Sep 2018 21:42

Ste že kdaj na bankomatu pozabili dvignjen denar oz. ste na bankomatu našli denar, ki ga je pozabil nekdo, ki je denar dvigoval pred vami?

Slednje se je nedavno zgodilo na enem izmed slovenskih bankomatov, kjer je občanka našla denar, a ga namesto v denarnico nesla na policijo. Policisti so ravnali v skladu s predpisi. Lastnika pozabljenega denarja so iskali tudi s pomočjo medijev. Informacije je bilo mogoče dobiti samo osebno, z obiskom policijske postaje. In res se je včeraj na policijski postaji oglasil lastnik denarja.

Kaj pa če denar na bankomatu pozabite vi? Če na bankomatu pozabite dvignjeni denar, to čimprej sporočite banki, ki ji pripada dotični bankomat. Odpravite pa se tudi na policijo, kjer bodo stvar zabeležili. Nato lahko le še držite pesti, da bo najditelj pošten. Sicer pa se je dandanes težko skriti pred številnimi kamerami, tudi pred bankomati nas snemajo.

Najdene stvari, ki jih najditelji izročijo policistom, policija hrani 30 dni. V tem času iščejo lastnika, med drugim podatke objavijo na oglasni deski policijske postaje, na območju katere je bil predmet najden. Po tem obdobju pa najdene stvari – če jih ne prevzame lastnik – predajo finančni upravi… več na Data.si

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]