Kako narediti najboljši prvi vtis?

2. Okt 2015 13:23

prvi_vtis1Ste vedeli, da je prvi vtis najpomembnejši, ker ga nikoli ne morete ponoviti? Kar 93% prvega vtisa je sestavljenega iz neverbalne komunikacije (deloma iz zvena in tona glasu, deloma iz govorice telesa, drže in naše zunanjosti) – to pomeni, da ob prvem stiku z nekom, ki ga ne poznamo, naše besede zavzemajo le borih 7% celotnega vtisa! Vse ostalo je torej vizualna zaznava.

Tina Martinec Selan v tokratnem zapisu piše o tem, kako narediti dober vtis ob prvem srečanju z nadrejenim, podrejenim, novim poslovnim partnerjem, novo stranko,…. Dober prvi vtis namreč pomeni ogromno, in obratno – že majhne malenkosti lahko uničijo sicer skrbno pripravljeno predstavitev ali nastop. Še več, včasih odločajo tudi o tako pomembni stvari, kot je, ali bomo dobili službo ali ne.

Martinec Selanova zato predstavi nekaj nasvetov, kaj ja in kaj ne, če želimo narediti dober prvi vtis v naslednjih situacijah: razgovor za službo, prvi dan v službi, predstavitev projekta pred novimi partnerji in strankami, javni nastop (pred večjim številom ljudi), spoznavanje novih potencialnih strank, srečanje novega nadrejenega in podobno.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]