Kanalu A in Pop TV sledijo tudi druge televizije. V roku dveh mesecev dražje položnice.

8. Mar 2017 13:23

Potem, ko sta se iz digitalnega prizemnega omrežja umaknila Pop TV in Kanal A in s tem postala dosegljiva samo preko kabelskih operaterjev, ki morajo Pro Plusu sedaj plačati nadomestilo v višini 3 do 5 evrov na naročnika, so se za tak korak očitno odločili tudi nekateri drugi ponudniki TV vsebin.

Umik iz digitalnega prizemnega omrežja je v teh dneh namreč napovedal še Planet TV, ki za distribucijo programa zahteva nadomestilo v višini 0,8 evra na naročnika letos in 1,6 evra prihodnje leto.

Poleg omenjenih so na vidiku nove podražitve. Že oktobra lani je večina operaterjev od družbe United Media prejela novo ponudbo za športne programe (Sport Klub,…), ki je več kot dvakrat višja od dosedanje (okoli 2 evra na naročnika).

Zadnje spremembe na slovenskem televizijskem trgu bodo torej potrošnike krepko udarile po žepu. Kot pišejo na blogu CAF bo najkasneje v dveh mesecih višje položnice prejela večina dosedanjih naročnikov, ki imajo v paketih vključeno televizijo. In to kljub temu, da so cene širokopasovnih storitev v Sloveniji že sedaj med najdražjimi v EU.

Poleg vsega pa, ker cene višajo vsi, naročniki nimajo alternative ali je ta zgolj navidezna, zaradi zamika podražitev pri nekaterih operaterjih.

Podrobnosti na blogu.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]