Kdo je v ZDA zares najbolj obseden z orožjem in zakaj?

22. Sep 2016 20:12

Lahek dostop in pravica do orožja da ali ne. To je dilema, ki jo v ZDA, kjer je pravica do posedovanja orožja zapisana tudi v ustavi, premlevajo predvsem v zadnjih nekaj letih, ko se je število strelskih pohodov drastično povečalo. Do sprememb še verjetno kar nekaj časa ne bo prišlo, so pa zanimivi podatki o lastništvu orožja.

Ali ste vedeli, da je polovica ameriških pušk v lasti le 3 odstotkov prebivalstva – in ti ljudje imajo v lasti v povprečju vsak po 17 komadov strelnega orožja, ugotavlja najnovejša ameriška raziskava. Ugotovilo se je tudi, da se število moških lastnikov pištolo zmanjšuje, medtem ko je žensko lastništvo presenetljivo v porastu.

Neobjavljena Harvard/severovzhodna raziskava -, ki je bila pridobljena s pomočjo Guardiana in Trace – ocenjuje, da se je lastništvo ameriške pištole ‘stock’, od leta 1994 povečalo za 70 milijonov komadov, na trenutno število v višini 265 milijonov.

Vendar pa rast števila pištol ne sledi rasti lastnikov. V bistvu se je število ljudi, ki imajo v lasti orožje dejansko zmanjšalo s 25 odstotkov na 22 odstotkov…

Več podrobnosti predstavlja blogerka Cerberus.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]