Slovenska pokojninska shema je Ponzijeva piramidna shema

15. Jan 2014 14:52

poor_oldMedtem ko mediji poročajo, da naj bi na Jesenicah priprli posameznika, ki je organiziral piramidno denarno igro, s katero je vlagatelje oškodoval za več milijonov evrov, pri čemer gre seveda za kriminalno dejanje, pa bloger Pavel opozarja, da v nekaterih drugih primerih ta isti sistemi niso označeni kot taki.

Pozabljamo namreč, da je na tak način narejen slovenski pokojninski sistem. Prvi vplačniki so imeli nadpovprečno dobre penzije glede na socialistične nizke plače. Večina danes jih prav tako dobiva solidne penzije, a je vprašanje časa koliko mesecev bodo te pokojnine še prihajale, kajti država se vsako leto zanje zadolži za 2 milijardi evrov in temu zadolževanju ni videti konca. Padamo že v pogubno spiralo vedno večjih obrestnih pribitkov, ker nam noben posojilodajalec več ne zaupa, da bomo kdaj kot država prišli nazaj na zeleno vejo.

Ta vlada ne dela nobenih resničnih reform, le ščiti mafijo in birokracijo ter davi vse delavce in ustvarjalce dobrin. V nadaljevanju še pojasni kaj pričakuje sam, ki v ta sistem vplačuje 20 let po približno 300€ na mesec.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]