Žiga Turk: ministru Pikalu prihaja v navado, da se ob vsaki priliki izgovarja name

15. Jan 2014 13:23

drzavljanska_vzgojaKot piše Žiga Turk, če minister Pikalo kaj naredi, recimo ureja ICPE, se pohvali, da je moral priti on, da je opazil problem, pred njim pa da se ni zgodilo nič. Če kaj ni narejeno, se izgovori, da tega ni naredil njegov predhodnik. Da se pa v škandalu s tovarišijskim projektom družine Lukšič o državljanski vzgoji izgovarja na predhodnika, je pa preveč.

Turk izjave ministra Pikala v zvezi s predmetom Državljanska vzgoja označuje za neresnice in v nadaljevanju razodene celotno zadevo okrog tega vprašanja.

Ob tem dodaja, da edino, za kar bi ga kdo v zvezi s to zgodbo lahko obtožil, da zadeve niso odprli v času njegovega ministrovanja. Ampak niso imeli ne časa ne volje, da bi brskali po arhivih svojih predhodnikov. O tej zadevi so sicer spomladi pisali v Demokraciji, a kot ugotavlja, zanimanja za odmev dominantni mediji takrat niso pokazali in varuhi morale tudi ne. Bili so pač zanosni časi nove koalicije. Zdaj je tega zanosa nekaj manj in po svoje ima predsednik Lukšič prav. Tovariši ga opozarjajo, da če imaš maslo na glavi, ne hodi na sonce. (foto: Facebook/Državljanstvo v novi dobi)

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]