Termin »trg dela« je za človeka nedostojen, suženjski, poniževalen

2. Maj 2014 14:52

delajte_nizji_slojSramota za državo. »Trg dela« bi morali že zdavnaj odpraviti in dati človeku častno mesto v delovnem procesu in njegovem samouresničevanju pri doprinosu povečane in dodane vrednosti v skupno dobro. Žalostno je, da se 152 let po odpravi suženjstva človek prodaja na »trgu dela« kot blago.

Tatjana Malec opozarja, da je termin »trg dela« vsebinsko v neskladju z deklaracijo o človekovih pravicah, zato bi moralo ustavno sodišče prepovedati njegovo rabo, saj je vsebina dela veliko širša, je človekova pravica, ki se ne more urejati izključno na podlagi tržnih zakonitosti.

V velikem številu primerov se dogaja, da ko gonič, ki ga vodi sla po dobičku in pohlep, izpije sužnju vso kri in mu te popite krvi niti ne plača, da bi jo nadomestil z vnosom hrane in tistim, kar telo in duša potrebujeta, da bi človek funkcioniral. Le kam smo prišli, da se sami sebe tako ponižujemo in tretiramo kot tržno blago, ki nas kupuje krvoses, da sužnju izpije poslednjo kapljo krvi.

Ob koncu zapisu dodaja še Splošno deklaracijo o človekovih pravicah, ki jo je sprejela in razglasila Generalna skupščina Združenih narodov, katera nikjer ne govori o »trgu dela« in kupoprodajnem odnosu med delavcem in delodajalcem. Delo temelji na človekovih pravicah!

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]