Zgodbe o tujem uspehu

7. Apr 2016 07:38

bogatasPogosto lahko v medijih razledimo zgodbe posameznikov s slovenskimi koreninami, ki so uspešni v tujini. Kostin mozeg se ob tem sprašuje,  od kod veje ta vzhičenost nad vsem kar je slovenskega onkraj naših meja, dasiravno gre za človeka čigar slovenskost sega daleč nekam v preteklost.

Ta slovenski ponos na nekaj, kar se nas sploh ne tiče in pri čemer nismo imeli prav nobenega niti najmanjšega opravka, se zdi blogerju rahlo bizaren. Le čemu bi bil povprečen Slovenec ponosen na ‘uspeh’ denimo neke frajle, ki jo sedaj v sončni Kaliforniji osvaja nek mogotec?

Ravno te dni je znana poslovna revija  z velikim pompom objavila lestvico najbogatejših Slovencev, na kateri se ni znašel kar vsakdo in kdorkoli. To so osebe, na katere smo lahko brez slehernega pomisleka ponosni in se lahko ob vsaki omembi njihovega imena potrkamo po prsih, spustimo solzo radosti ter hlipaje izdavimo:’ Slovenci!’

Kdo pa pravzaprav so ti osebki, ki služijo bajne novce in kaj ti vzorniki marsikateremu mlademu managerju sporočajo? Preverite na blogu.

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]