Je Janša lagal in zavajal svoje sledilce?

7. Apr 2016 06:17

Potem, ko je Janez Janša na nujni seji Odbora za kulturo povedal, da že dve leti ne plačuje RTV prispevka in obenem celo pozval naj tudi drugi sledijo njegovemu zgledu, naj bi zgodba le dobila epilog.

Eden prvih, ki je zadevo problematiziral in na RTV Slovenija poslal celo odprto pismo je bil Boris Vezjak. Poleg njega, kot piše Vezjak, pa je bil edini medij, ki je sploh reagiral na škandalozni apel prvaka SDS, časopis Dnevnik, ki je medtem tudi že poročal o neuradni informaciji, da naj bi javni zavod neplačane prispevke z obrestmi uspešno izterjal od Janeza Janše.

Vezjak v zapisu objavlja odgovor na njegovo pismo s strani Marka Filija, ter piše o tem, kako naj bi Janša dejansko lagal o neplačevanju prispevkov, k čemur pa je kljub temu nagovarjal svoje sledilce. Zneski, ki bi jih/jih bodo slednji na koncu morali plačati, bi bili/bodo seveda zaradi obresti in kazni veliko višji, medtem pa bo Janša še naprej redno plačeval prispevek.

Na koncu Vezjak analizira še, na petkovi seji, razgaljeno trenutno depresivno stanje Janševe politične demagogije in žargona ter njegove zimzelene trike.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]