5 nasvetov za bodoče športnike

30. Jan 2018 10:38

Če želite en dan postati profesionalni športnik, se morate zavedati, da je treba treningu pristopiti zelo resno. Ni dovolj, da veste tehniko in načine vadbe, saj pravi trening zajema tudi veliko obveznih ritualov in postopkov. Spodaj naštevamo nekaj navad, katere lahko prispevajo bistvenem izboljšanju vaših rezultatov:

1. Vizualizacija – prvi korak na poti k uspehu.

Večina profesionalnih športnikov se strinja, da uspehu veliko prispeva samozavest. Kljub temu, veliko začetnikov se ne zavedajo, da je tudi moralna priprava del treninga. Profesionalci priporočajo, da si predstavite svoj uspeh že v zgodnji pripravljalni fazi. Oni na ta način ne le izpopolnjujejo svoj pristop k reševanju različnih nalog, ampak tudi se moralno pripravijo na prihajajoče preizkuse. Čim bolj je jasna in podrobna slika v vaši glavi, bolj očitne postanejo tudi vaše prednosti oziroma slabe strani. Na primer, čilski nogometaš Arturo Vidal aktivno vzgaja svoje veščine vizualizacije. Danes, po podatkih športne spletne strani Stakers.com, on je dvakrat prijel Supercup Nemčije, tudi je postal štirikratni prvak Italije, kot tudi prvak Nemčije, in to še ni konec seznama zmag.

2. Postavite sebi cilj.

Za športnika je najbolj pomembno doseči zastavljeni cilj. Vsak profesionalec ima vedno pripravljen seznam ciljev, ki jih je treba med treningom doseči. Na primer, lahko si kot cilj določite število počepov ali sklec, ki jih morate narediti, ali pa da izvedete vajo v določenem času. Cilji so lahko tudi v obliki navad, na primer, da si delate počitke oziroma hodite spat v določeni uri. S cilji vaše vadbe postanejo bolj strukturirane in vam bodo dodale motivacijo.

3. Pazite na prehrano.

Zdrava prehrana bo izboljšala rezultat vašega treniranja. Poskrbite, da dobite pravo količino kalorij, da boste bolj energični in hitreje okrevate. Pravilna prehrana predvideva, da pojeste več beljakovin, zelenjave in riža pred treningom. Po treningu vaše mišice morajo okrevati. Hitrejšem okrevanju mišic odlično prispeva polnomastno mleko, ki vsebuje veliko koristnih snovi.

4. Pijte čim več tekočine.

Da bo treniranje čim bolj kakovostno, je zelo pomembno, da pijete čim več. Profesionalni športniki, na primer, pijejo veliko vode, ki vsebuje elektrolite in ogljikove hidrate. Za aktivne vadbe so tudi zelo dobre športne pijače, saj lahko ohranijo raven glukoze v krvi in vam bodo dodale energijo.

5. Izberite svoj program treniranja.

Z individualnim programom treniranja lahko premagate svoje slabosti in razvite prednostne strani. Vsak profesionalni športnik ima svoj edinstven program treniranja. Z vadbami po strukturiranem programu lahko preprečite poškodbe in napake. Dobro pripravljen program znatno pospeši rezultate treniranja. Na primer, Usain Bolt je pripravil svoj sistem treniranja, zdaj pa j,e v skladu s podatki Stakers.com, osemkratni olimpijski prvak.

Ne glede na vrsto športa, s katerim se ukvarjajo največji športniki vseh časov, jih združuje en recept za uspeh: postavljajo si cilj in ga dosežejo, pazijo na prehrano in vadijo ne samo fizično, ampak tudi moralno. Prisluhnite tem 5 nasvetom in uspeh bo sledil.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]