Dober večer Liverpoola ali slab večer Maribora …

18. Okt 2017 17:05

Liverpool spremljam kot navijač že vse od leta 1975. V sedemdesetih in osemdesetih prejšnjega stoletja je LFC osvojil kar fantastične štiri naslove evropskih državnih prvakov.

A potem je s tragedijo Heysell in Hill’sborough prišel dolgoletni mednarodni mrk, ki je bil prekinjen v novem stoletju najprej leta 2001 z zmago v predhodnici današnje Lige Evropa oz. v pokalu UEFA in 2005 z osvojitvijo Lige prvakov.

A zadnjih deset let kljub izjemni zgodovini, veličastnim lovorikam, tista zadnja 2005 je bila med najbolj vznemirljivimi, sploh od finala Lige prvakov ter poraza proti Milanu leta 2007 in sploh po prevzemu kluba z Ameriškima lastnikoma, je klub iz leta v leto padal v povprečne rezultate z izjemo tiste zadnje, ko bi skoraj osvojili naslov Premier lige v zadnji sezoni igranja Stevena Gerrarda, niso dosegli kakšne višje kvalitete.

Nazadnje so se pod vodstvom Jurgena Kloppa prebili v finale Liga Evropa, ki so ga gladko izgubili. Kot sem rekel me zadnjih deset let iz leta v leto niso prepričali, vsakoletne menjave in transferji igralcev pa so zaradi globalnega nogometa prinašali presenečenja za presenečenjem tako, da so bile enajsterice že po pol sezone dodobra premešane in nesposobne trajnih uspešnih rezultatov daljše obdobje … več (piše: Rafael Zupančič – Raf). 

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]