Jože P. Damijan: Je svetniški status nogometa pri nas upravičen?

23. Okt 2017 20:26

V Sloveniji prvoligaški nogomet sicer ne dosega gledanosti in obiskanosti, kot bi si jo klubi želeli. In to kljub temu, da nekateri klubi za njihove navijače predstavljajo skoraj njihovo božanstvo. Znano je, da je v Evropi stvar popolnoma drugačna. V luči tega in nedavnega visokega poraza Maribora v ligi prvakov je Jože P. Damijan v tokratnem blogerskem zapisu skušal podati odgovor na naslovno vprašanje.

Da ne bo pomote: nogomet imam rad, vendar kvalitetnega. Naše slovenske “vaške” lige enostavno ne morem spremljati, ker mi želodec ne prenese tako slabega nogometa (vem, vem, kaj boste rekli na to “arogantno” izjavo). Rad pa gledam ligo prvakov ter evropska in svetovna prevenstva, ker pač dosegajo določen minimalni standard kvalitete, ki ne škodi mojemu dobremu počutju in zdravju.

Prejšnji teden, ko je Maribor proti Liverpoolu naredil rezultat 0 : 7, mi je bil ta rezultat povsem logičen. Pač takšna ali še večja je razlika v kakovosti. (ki pa je korelirana s proračuni obeh klubov: Liverpool je imel lani proračun dobrih 400 mio evrov, Maribor pa le 8 mio (v najboljšem, “evropskem” letu 2014 pa skoraj 19 mio evrov). Torej je v najboljšem primeru razmerje v potencialu 1 proti 20)… podrobnosti v nadaljevanju zapisa na Damijanovem blogu.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]