Kako držijo nekateri nogometni stereotipi?

3. Jul 2014 12:03

brasil_2014Medtem ko je na svetovnem prvenstvu v Braziliji na sporedu dvodnevni odmor, je seveda čas za razne analize in napovedi, pa tudi za posvečanje nekaterim drugim nogometnim zgodbam, kot so naprimer stereotipi, ki veljajo v nogometu. Nekaj teh se je v tokratnem zapisu lotil bloger Doktor TK.

Prvi je seveda vsem znani stereotip o Nemški vztrajnosti. “Stereotipu, ki ostaja zgolj stereotip in nič drugega. Saj poznate tisto, ko vas razni sogovorniki z vso vehemenco človeškega duha in z vso samozavestjo na obrazu podučijo, da Nemci igrajo do konca. Sploh če Elf odloči tekmo v zadnjih minutah. Jebeni stereotip. Dejstvo? Nikakor. Ko tekmo z golom v zadnjih minutah odločijo Italijani, so ti isti pametni s klasičnim stavkom, da so se Makaronarji spet izvlekli, da je šlo le in samo za srečo. Kontradikcija v vsej svoji popolnosti.”, zapiše bloger in v nadaljevanju argumentira zakaj ta stereotip nikakor ne drži.

V nadaljevanju se naveže tudi na Nemško poštenost pri čemer spomni na nemškega vratarja Tonija Schumacherja, ki še danes velja za najbolj osovraženo osebo v Franciji. Zakaj lahko preberete v nadaljevanju zapisa.

Oznake: , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]