Dimitriju Ruplu delovno razmerje prenehalo po zakonu, ki ga je sprejela SDS

3. Jul 2014 13:23

Dimitrij-RupelV prvi polovici maja 2012 je bil pod vlado Janeza Janše sprejet Zakon o uravnoteženju javnih financ, ki je posledično posegel še v več deset drugih zakonov. Zanj so takrat glasovali tedanji koalicijski poslanci strank Državljanske liste Gregorja Viranta, Desus, NSi in SDS.

Zakon o uravnoteženju javnih financ je tako bil izglasovan tudi z določbo, da bo javnim uslužbencem, ki bodo na dan uveljavitve zakona izpolnjevali pogoje za starostno pokojnino, prenehalo delovno razmerje, razen če se z delodajalci ne bodo dogovorili za nadaljevanje delovnega razmerja.

Zaradi slednjega je prišlo do pravde na Delovnem in socialnem sodišču in sicer med tožečo stranko Dimitrijem Ruplom in Ministrstvom za zunanje zadeve, kot toženo stranko. Vse skupaj zato, ker je dr. Ruplu delovno razmerje prenehalo po samem zakonu saj sta njegova starost in delovna doba zadostili pogojem za starostno pokojnino. Vendar pa se dr. Rupel s tako odločitvijo MZZ ni strinjal. V zvezi s tem je celo navedel, da naj bi šlo pri prenehanju delovnega razmerja menda za politično diskriminacijo – zato ker je član SDS.

Več v nadaljevanju razkriva blogerka Herta. (foto: wikipedia)

Oznake: , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]