“Massi v slovenski smučariji nima kaj iskati”

12. Maj 2015 18:06

andrea_massiNobenega dvomi ni, da je Andrea Massi dober športni strokovnjak, ki je v veliki meri zaslužen za rezultate Tine Maze. Rado pa poudarja, da je Massi te uspehe ustvaril v idealnih pogojih libidinalne zveze trener/tekmovalka. Zaupanje tekmovalke do trenerja je pod takšnimi pogoji brezmejno. In trenerji so prav zaradi tega sposobni iz tekmovalke iztisniti maksimum.

Kljub temu pa bloger meni, da Andrea Massi nima v slovenski smučariji kaj iskati in bi se lahko ob njegovi navzočnosti pojavile naslednje težave: prva naj bi bil Massi sam. Zgodovina incidentov v preteklih letih nas uči, da je Massi izrazito konfliktna, kolerična oseba, ki terja popolno podrejanje.

Bloger pa opozarja še na neurejene finance in šibek proračun Smučarske zveze, ki Massiju ne bo omogočil tako kvalitetnega dela, kot ga je imel ob veliko večjem proračunu, ki ga je zagotovljala športna zvezda svetovnega kalibra, Tina Maze. In v takšnih pogojih Massi ne bo mogel dati svojega maksimuma. Če bo sploh hotel delati z majhnim proračunom.

Oznake: , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]