Tina Maze kot Machiavellijev husky

17. Mar 2014 10:12

womens_downhill_tina_maze_wikiVčeraj se je končala sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju, katerega slovensko čast je letos ponovno rešila Tina Maze, ki sicer deluje v samostojni ekipi pod okriljem trenerja in partnerja Andrea Massija. Slednji je po koncu letošnje sezone celo namignil, da bi utegnil zapustiti ekipo.

Kaj se dogaja v ekipi in kakšni so odnosi v njej je med vrsticami mogoče razbrati tudi iz intervjujev in informacij, ki jih v javnost lansirajo iz Team to aMaze. Nekaj seveda vedno dodajo tudi mediji.

Dr. Boris Vezjak, ki je pred kratkim pod drobnogled že vzel glavna protagonista Team to aMaze, se je tako tokrat polotil analize izjav Andrea Massija, kjer je delovanje ekipe in odnos s Tino med drugim povezal tudi s svojim psom haskijem.

Bloger zapiše, da povprečna interpretacija osebne ljubezni in trenerskega odnosa, dveh načeloma ločenih ravni, ki se več kot očitno mešata, več ne more razumeti sovpadanja enega in drugega: če so športni uspehi  po prvi interpretaciji vernikov v Resnično ljubezen sledili ljubezenskim čustvom in nekakšnemu zaupanju med obema, se v drugo zarisuje prelom: Tina Maze več ne sledi svojemu trenerju, želi proč od njega. V katerem smislu, ljubezenskem ali trenerskem ali obeh, še vedno ne izvemo. 

Dodaja, da Massi opiše to bežanje proč kot iskanje svobode: ona želi oditi in on ji ne bo ugovarjal. Toda izkustvena analogija uniči vse in poraja dvom: če je Tina Maze podobna njegovemu huskyju, potem v resnici ne verjame, da bo odšla in ji ne ponuja svobode… (foto: wikipedia)

Oznake: , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]