V času velikega slavja so Hrvati spregledali ključnega moža

23. Jul 2018 09:22

Na Hrvaškem se slavja ob zgodovinski uvrstitvi njihovih nogometašev na svetovnem nogometnem prvenstvu počasi končujejo in življenje gre v stare tirnice. Naši južni sosedje so drugo mesto Hrvaške proslavili zelo bučno, a Borut Šuklje ob tem spomni, da so Hrvati spregledali ključnega moža, Zvonimirja Bobana.

Nihče ga ni omenil. Ob velikem slavju, ki se je začelo skorajda neposredno po izgubljeni finalni tekmi letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu proti zmagovalni Franciji, ga niso povabili na skupna fotografiranja in vse druge oblike ohranitve spomina, za katerega so bili vsaj tisti nedeljski dan prepričani, da bo večen. Hrvaška nogometna skupnost, vsi oni, ki so bili v Moskvi, pa dan kasneje tudi tisti, ki so slavili v Zagrebu, mu niso klicali slave.

Zvonimir Boban, bivši nogometaš prestižnih evropskih klubov in sedanji vplivni osebni in glavni svetovalec predsednika svetovne nogometne organizacije Giannija Infantina, je ponovno ostal nikogaršen. In prav v tej, v času navdušenja popolnoma izgubljeni, skorajda nepomembni podrobnosti se skriva vrsta zgodb, ki so del politične zgodovine regije…nadaljevanje na blogu

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]