Slovenske ceste – raj za smrt

27. Sep 2009 17:49

Na cesti sem kar precej. In spadam v tip voznikov, ki vozijo prej 10 km več kot 10 km manj. Vedno pa srečujem voznike, ki vozijo z nespremenjeno hitrostjo v naselju ali izven. To je tista znana 60. Pelji 60 pa bo vse kul te ne bo nobeden radar dobil, ni treba velik študirat itd… Ajd razumem, da nekateri starejši ljudje peljejo počasneje kot je morda treba,… resnično pa ne odobravam voznikov, ki brskajo po telefonu in zato vozijo30 km/uro manj kot to omogoča cesta in kot je predpisano.

Policisti vedno znova zagotavljajo, da bodo ustavljali takšne voznike,…. heh. Tu mi delujejo kot politiki pri svojih obljubah. Ker zelo veliko štopam, tudi veliko stojim za cesto. In ko takole opazujem voznike, ima vsak tetji telefon v rokah. Ali bi bilo res proble postavit eno kamerco, ki bi to snemala na bolj prometnih odsekih???

Kakorkoli priznam, da tudi sam večkrat telefoniram med vožnjo, vendar se moja vožnja zaradi tega ne spremeni, nič manj nisem pozoren na cesto in ravno tako sem zmožen peljati po omejitvah in ne 30 manj. Ampak sms-ov pa res ne moreš pisat med vožnjo tako kot danes gospod v športnem avtu, ki je vozil na relaciji 15-ih kilometrov s povprečno hitrostjo 40.

Pa pustimo to, danes me je razjezil videoposnetek, ki sem ga zapazil. Na posnetku je motorist, ki se pelje po slovenskih avtocestah s hitrostjo do 300 km/uro in ob tem počne raznorazne bedarije na avtocesti.

Jojjojjoj, ali je res cesta raj za smrt????  Res me zanima kaj se plete v glavi takšnega osebka. Osebka, ki ne vem če je vreden tega naziva….

PS: odsvetujem ogled osebam s slabšim želodcem ali srčnimi težavami.

Gregor Krajnc

 

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]