4 stvari, ki povzročajo slab zadah

6. Jun 2014 22:45

isSlab zadah pogosto povezujemo s slabo higieno, je pa najpogosteje posledica hrane, ki jo pojemo. Največja zabloda sodobnega sveta je, da večina ljudi misli, da lahko z najrazličnejšimi dodatki zakrije slab zadah. Z raznimi bonboni, žvečilnimi in podobnimi pripomočki le ustvarimo neprijetno in nenaravno mešanico vonjav, kjer običajno še bolj poudarimo, da imamo težave z zadahom. Zato je smiselno, da se slab zadah že na začetku reši – s prehrano.

Problematičen je na primer alkohol, ki deluje kot diuretik. Velike količine alkohola spodbujajo izločanje vseh vrst telesnih tekočin, kar že samo po sebi povzroča neprijetne vonjave in lahko pripelje celo do dehidracije. Žvečilni z mentolom vsekakor dobro skrijejo slab zadah, a kaj, ko vse skupaj traja samo nekaj minut. Potem je učinek kvečjemu obraten.

Neprijetna vest za vse mesojedce je, da meso povzroča slab zadah. Meso namreč vsebuje oblije proteinov, ki jih prebavni trakt ne more tako hitro predelati. Slab zadah pa povzroča tudi suho sadje, ki se rado zatika med zobmi, tam pa se zbirajo bakterije, ki Povzročajo slab zadah. Več na blogu Vem kaj jem.

Oznake: , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]