Razsulo slovenske družbe – policija kot primer

6. Jun 2014 20:57

policija3Pogosto se razgrete politične debate vedno znova vračaju k osamosvojitvi Slovenije kot projektu prevelikih amaterjev, čustveno vznesenih domoljubov in manko treznega razmisleka je pred več kot 20 leti začrtal napačno pot, po kateri capljamo še danes v popolno temo.

Matic Munc se ob tem loti pregleda štirih temeljev uspešne družbe, ki pa so se v Sloveniji po mnenju blogerja izkazali kot popoln primer razsula slovenske družbe. Gre za zdravstvo, šolstvo, socialo in policijo.

Zdravstvo naj bi tako bilo skupaj s sistemom obveznega zavarovanja eno od zgledno urejenih področij, ki pa smo ga povsem uničili. Slovensko šolstvo naj bi ostalo izjemno zastarelo v načinih podajanja snovi, celostni obravnavi znanja in tudi spremljanju sodobnih tokov.

Sociala je bila v prejšnjem režimu eno od orodij nadzora nad sumljivimi posamezniki, danes pa naj bi bila doktrina socialnega dela včasih deluje tako nerealno v nekih oblakih idealiziranega in tolerantnega sveta, ki sploh ne obstaja. Bloger pa se še posebej posveti policiji.

 

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]