Cestni umori

10. Maj 2013 10:16

Še vedno odmeva tragična nesreča, ko je v začetku tedna 35-letnik brez vozniškega dovoljenja v vinjenem stanju do smrti povozil dve 19-letnici, že smo danes priča novi zgodbi iz črne kronike, ko je 21-letni voznik zaradi vožnje po napačni strani obvoznice trčil v vozilo v katerem je umrl 41-letni voznik. To sta le dve izmed tragičnih zgodb, ki so v Sloveniji na žalost že nekaj čisto vsakdanjega.

Se pa ob vsakem tragičnem dogodku razvnamejo razprave okrog odgovornosti in iskanja krivcev za alarmantno stanje v cestnem prometu. Jože Bartolj je tako v tokratnem zapisu pokomentiral izjave Roberta Štaba direktorja Zavoda Varna pot, ki je ob zadnjih tragičnih dogodkih na naših cestah, izjavil nekaj, po mnenju Bartolja, nesprejemljivih trditev o cestnem prometu.

Meni namreč, da za smrti na cestah ne morejo biti krivi politiki, oz. če že so, so v verigi krivde, krivi še najmanj. Najprej in predvsem je kriv neodgovoren voznik. Vedno je kriv povzročitelj. Problem v Sloveniji pa je po njegovem mnenju tudi ta, da policistov na cestah, ki bi izvajali zakonodajo, skorajda ni videti.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]