Delitev dediščine razkrije družinske odnose

28. Jul 2017 20:22

Idila vsake družine in sorodstva se pogosto postavi na preizkušnjo, ko premine eden izmed bližnjih in je čas za dedni postopek. Delno lahko večje težave reši oporoka, a tudi v takšnih primerih ni nujno, da bodo družinski odnosi ostali enaki kot prej, saj se pogosto kateri izmed družinskih članov čuti prikrajšanega.

O tej tem kaj se ob takšnih življenjskih situacijah dogaja med bližnjimi, tudi na podlagi lastnih izkušenj, piše Vesna Nikolić.

Med drugim zapiše: Ko gre za premoženje se pokažejo družinski odnosi v pravi luči. Oglasita se ljubosumje in zavist. Jeza in zamera ostanejo včasih do konca življenja. Skratka, družinski odnosi pokajo po šivih! Pogosto se pokaže, da starši, kljub temu, da so trdili, da imajo vse otroke enako radi, pri razdelitvi premoženja naredijo razlike.

Morda razliko naredijo zato, ker mislijo, da je eden od otrok šibkejši in potrebuje več kot drugi, ampak otroci (ki so, da se razumemo, že odrasli – v srednjih letih ali še starejši), reagirajo infantilno, mislijo, da se jim je naredila krivica in da jih starši nimajo vseh enako radi. Sprožijo se bolečina, jeza in ljubosumje… nadaljevanje na blogu.

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]