Eksperiment mladih Dank: s semeni dokazovale vpliv sevanja mobilnih telefonov na človeka

20. Feb 2015 12:04

semena_ekspiriment1Mnenja o tem kako sevanje mobilnih telefonov dejansko vpliva na človeka so si deljena. Poleg tega so raziskave, ki so jih opravili do sedaj kazale različne rezultate, ob čemer ni mogoče z gotovostjo potrditi ali ovreči določena prepričanja ljudi.

V zadnjih dneh pa so mediji poročali o zanimivem načinu dokazovanja škodljivosti sevanja mobilnih telefonov, ki se ga je domislilo in eksperiment izvedlo pet učenk 9. razreda ene od danskih šol. Fotografije, ki so jih dekleta objavila na spletu so izzvale burne reakcije raziskovalcev, biologov in strokovnjakov iz Anglije, Nizozemske in Švedske.

Dekleta so v svojem eksperimentu preverjala, kako se obnašajo semena rastlin v dveh ločenih prostorih z identičnim položajem glede na sonce, pri enaki količini vode in na isti temperaturi. V en prostor so nato postavile brezžični usmerjevalnik (router), ki oddaja približno enako sevanja kot običajen prenosni telefon, v drugem prostoru pa ni bilo nobene elektronske naprave. Po 12 dneh so dobile presenetljive rezultate…

Več na blogu En Passant.

Oznake: , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]