“Afera Banka Slovenije” za telebane – da boste razumeli tudi vi

20. Feb 2015 13:23

banka_slovenijeCelotna zgodba glede “afere BS” je sicer v podrobnostih zelo kompleksna, toda v svojem bistvu dokaj enostavna. Groba slika, kot jo od daleč vidi dr. Jože P. Damijan, je predstavljena v tokratnem zapisu in zajema šest kratkih točk in vam bo pomagala lažje razumeti celotno afero.

V nadaljevanju pa izpostavi še tri probleme, ki Damijana v tej “aferi BS” najbolj begajo in motijo.

Med drugim meni, “da je potrebna preiskava vseh postopkov MF in BS, da je potreben forenzični pregled nastajanja zakonodaje in drugih aktov, ki so omogočili takšen način sanacije bank in da je potreben forenzični pregled vseh postopkov, vseh sprememb metodologije in vseh vmesnih poročil pregledov kvalitete sredstev v bankah (med avgustom in novembrom 2013) in makro stresnih testov, ki so jih za BS izvajale ugledne mednarodne revizorske hiše.

Potrebna je parlamentarna in potrebna je kriminalistična preiskava. Potrebna je zato, da bomo državljani in davkoplačevalci vedeli, kaj se je dogajalo in kaj to pomeni za naše denarnice. Potrebna je zato, da bodo lahko popravljene morebitne krivice, ki (če) so se zgodile nekaterim posameznikom zaradi morebiti nezakonitih in protiustavnih postokov.”

Oznake: , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]